tisdag 7 juni 2016

Sommarbonanza med G.I.B.B. i Hässelby Villastad

Nina och jag har lyckats springa om varandra ute på krogen vid rätt många tillfällen - inte minst sedan vi aktivt började följa varandras irrfärder på Untappd och Instagram. Många gånger som vi varit på samma ställe, druckit samma öl - till och med samma dag.
Men det var först för någon månad sedan som vi träffades i verkligheten för första gången - på Katarina Ölkafé. Hon var ute på en seriös barrunda för att fira sambon Levents kommande födelsedag. I entouraget ingick då också Tony, som visade sig vara en person som jag haft att göra med - indirekt - i samband med samköp på BeerSwedenforum.

Bara någon vecka efter detta möte så dök det upp en Facebook-inbjudan - den 5 juni skulle det anordnas en "Sommarbonanza" ute i Hässelby. Informationen kring själva evenemanget var initial knapphändig och jag fick uppfattningen att det var en fest för det närmast sörjande - vänner, grannar och bekanta. Men rätt snart framgick att det var öppet även för mindre nära bekanta.
Varefter evenemangets FB-sida uppdaterades framgick också allt tydligare att detta kunde vara en mycket intressant evenemang.
Hembränt!

Värdar för själva evenemanget var i grunden hembryggargänget Gubbe I Båt Bryggeri (Tony, Daniel och Nisse - den svenska versionen av BeeGees), men att det valt att förlägga själva evenemanget hemma hos Nina och Levent i Hässelby - en smidig lösning rent utrymmesmässigt.

Även om det var GIBBs hembrygder som var grunden för själva sammankomsten så förekom det även kommersiellt producerade drycker. För de som kom i tid så bjöds det ju bland annat på smakprov av den mytomspunna Dark Lord (2012) från Three Floyds - den var rätt ok.
Rätt hyfsad, gammal öl!

Jag ville inte komma tomhänt och tog därför med flaska av Spontanbasil och bjöd utav.

Dessutom bjöds på hemgjorda och hemgrillade hamburgare.

I den stora tävlingen - blindtest av totalt 12 olika öl - så ingick både kommersiella och GIBB-öl, men ändå så rönte flera av hembrygderna stor framgång!?

Vinnarlistan:
  1. GIBB Öl Som Smakar Öl 2 Cali Ed.
  2. Nya Carnegiebryggeriet 100W 
  3. GIBB Diktatursaison Nypon
Öl som smakar öl! Den fick 76 av 100 möjliga poäng av mig!
Utmärkelser till jurymedlemmarna; 
  • Årets hipster (person som röstade mest olikt alla andra) - BR
  • Årets svenne (person som röstade mest likt alla andra) - JL (jag kom 3a i den kategorien!)
  • Årets Fanboy (gav högst betyg till GIBB-öl) - NS
  • Årets Hater (gav lägst betyg till GIBB-öl) - BR

All röstningsdata finns här:

Stort tack till samtliga deltagare i årets sommarbonanza, framför allt till Tony, Daniel, Nisse och Levent & Nina!
Jag ser framemot julbonanzan!

1 kommentar: