söndag 26 februari 2012

Rapport från Bryggarsalen

En kort rapport från fredagens happening.
Fyra stycken fat utlovades och 4 fat fanns, iaf till en början. Jag var där tidigt och kunde därför testa deras Humlelager. Doften är starkt parfymerad och blommig, men ändå en - i mitt tycke ganska - lite sur men ale-liknande god lager. Jag hade inga problem att tömma mitt stora glas, men tydligen var det något "fel" på den (just "surheten"), för den plockades ganska snart bort.
Efter det blev det en Golden Ale, jag hade hellre sett Amarillo i den kranen, men det är ju inte alltid jag får som jag vill. Detta är smakmässigt en ganska blek Ale som lämnar en del i övrigt att önska.
Avslutade kvällen med en första test av Oppigårds Stout, och det var en mycket angenäm upplevelse, tyvärr hade jag ingen Gustafs-korv kvar, det hade varit en suverän kombo! Det fjärde fatet - som jag inte testade - var Winter Ale.
Ett mycket trevligt arrangemang med en välfylld bryggarsal, som förövrigt är en mycket trevlig lokal. Jag träffade bland andra Mattias och Ola från Wicked Wine.

Goda nyheter förmedlades av Oppigårds VD/Ägare - Björn Falkeström - den om-ryktade (ännu icke namngivna) uppföljaren till Drakens DIPA är på gång!
Den kommer endast att släppas på Fat, om cirka en månad!

Humlelager med Delikatesstalrik - Gustafskorv, Ost, Oliver och Knäckebröd

God Stout i Oppigårds sköna glas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar