söndag 8 april 2018

Alf testar gammal favorit - Mazarin från Omnipollo


Den har numer tvingats byta namn till det lite snärtigare Maz (ungefär som Neb), verkar bero på rättighetskäl. Någon har efter 6 år upptäckt att det finns en öl som inkräktar på deras varumärke, eller? Skönt att flasketiketten fortfarande är av Kalles egen design, det smältande stearinljuset är nog hans snyggaste kreation.


Så här tyckte jag om den gamla Mazarinen 2012.


ÖL; Mazarin/Maz
BRYGGERI; Omnipollo (Brouwerij de Proef)
STIL; American Pale Ale APA
ABV; 5.6%
FÖRPACKNING; flaska av färgat glas
VOLYM; 330ml
PRIS; 28.90 kr (87.58 kr/liter)
BÄST FÖRE; 09/10/19
BATCH; T2,
TILLGÄNGLIGHET; Systembolaget två butiker lokalt i Stockholm just nu. Annars beställningssortimentet, kollitvång 24 flaskor
INKÖPSSTÄLLE; Systembolaget, Lindhagensgatan, Stockholm (4 flaskor)
INKÖPSDATUM; 2018-04-05
TESTDATUM; 2018-04-08
ÖLGLAS; Omnipollo, 47cl, funkar utmärkt


Är detta verkligen samma APA? Utseendemässigt så påminner den mer om Fatamorgana! Den tidigare orangegula dimmiga mazarinen är nu en ogenomträngligt grumlig NEIPA, blekgul i färgen med ett snövitt skum. Doftar numer intensivt av passion och lite ananas, så smakar den också. En minimal antydan till humlebränna följer med ner i halsen.


Ölen är dock mycket god, inget snack om den saken. Om detta är den nya mazarinen så är det mer än bara namnet som ändrats, trots att jag fått bekräftat från Omnipollo-medarbetare att så inte skall vara fallet.


Nebuchadnezzar blev nästan omedelbart Neb för min del, men Mazarin har jag aldrig kallat för Maz, inte förrns nu och det med viss tvekan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar