torsdag 12 april 2018

Alf på väg - mot femårsfirande Växjö Ölfestival

Detta inlägg påbörjas tisdagen den tionde april, och kommer att avslutas innan jag når Växjö torsdagen den tolfte april.
Denna tågresa är en härlig vårtradition som jag genomfört de senaste fem åren, första festivalresan (jag hade åkt till staden tidigare, men då i andra ärenden) gick av stapeln 26 april 2014.
Mina blogginlägg inför och efter festivalen 2014.
http://alf-tycker-om-ale.blogspot.se/2014/02/en-ny-olfestival.html
http://alf-tycker-om-ale.blogspot.se/2014/04/vaxjo-olfestival-2014-snart-ar-det-dags.html
http://alf-tycker-om-ale.blogspot.se/2014/05/vi-hade-tur-med-vadret-ocksa-eller-27.html
http://alf-tycker-om-ale.blogspot.se/2014/05/vaxjo-olfestival-en-ratt-lagom-festival.html

Växjö ölfestival firar femårsjubileum i år, mitt femte år som besökare.
Festivalen har utökats med ytterligare en dag, och de körs en liten Beerweek i stan, med flera ölrelaterade event runt om i stadens krogvärld..
Ikväll, torsdag 12/4 så avslutas en tvådagars takeover på Chapter House, tre stycken lokala bryggerier. Jag hoppas hinna dit en sväng i eftermiddag eller efter middagen.
Hos Urban smak har de tre stycken bryggerier från Estland på besök under fredagen.
Firestone Walker håller Beer makers dinner på ett hotell (inte mitt) i stan.
Imorgon fredag är det Dugges som tar över på samma ställe, fatlistan ser grym ut. Blir en självklar samlingspunkt efter festivalens fredag.

Jag anländer ju i stan om drygt tre timmar, och ska käka middag på Izakaya Moshi under kvällen. Där kommer det servera en specialkombinerad öl/mat-rätt under helgen, jag hoppas få provsmaka ölen redan ikväll.

Klockan halv sex på fredag eftermiddag så kör själva festivalen igång, det kan finnas biljetter kvar, kolla in på Tickster om ni inte redanhar.

Öllistan: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTWFA1wASgx04tcAireQofcusD7F8PotHAq1wdsyVIdEyf5tO0sM-vPkBliuIR8DRWW5RIShXWzEMQh/pubhtml


Jag kommer besöka festivalens bägge dagar, vi ses väl där!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar