fredag 12 juli 2013

Release-party för c/o Hops på Bishops Arms

Torsdagen den 11 juli 2013 så var det så äntligen dags att få se, känna på och smygläsa det första numret av den hett efterlängtade öltidningen c/o Hops.
Övervåningen på Bishops Arms Folkungagatan fylldes snabbt med särskilt inbjudna (bland andra en före detta arbetskamrat till mig - hon var väldigt förvånad över att hon fått en inbjudan).
På borden låg några högar av den färsk-tryckta tidningen.
Enda fotot jag tog under partyt....
Till läsningen bjöds vi på smakprov av öl från Mohawk och CAP, och lättare tilltugg i form av kallskuret, ost, oliver, champinjoner och kyckling - mycket gott.

En första snabb-bläddring av tidningen gjorde det klart att den var mycket välgjord - både innehållsmässigt, layout och form. Att jag redan spenderat pengar i en årsprenumeration (4 nummer) känns redan som en investering.

Under dagen efter så jag tagit mig tid till att mera noggrant studera tidningens innehåll, läst igenom några av artiklarna och min första positiva uppfattning av tidningen har därigenom bekräftats och förstärkts.

Ett axplock ur innehållsförteckningen;
 • En intressant intervju med en av mina favoritbryggare - Stefan "Mr Mohawk" Gustafsson, bland annat med info om spännande kommande öl från honom.
 • Ett kort snack med bröderna Ek.
 • En rejäl genomgång av vad som hänt på den svenska ölscenen de senaste 25 åren.
 • Chefredaktörens resereportage från London.

Längre än så har jag i skrivande stund inte kommit i tidningen, som dessutom är späckad med snygga bilder och korta notiser om aktualiteter i ölvärlden. Dessutom en återkommande inlaga som ska handla om mat.

Viktig info till dig som ännu inte bokat någon prenumeration - detta första nummer kommer inte att säljas i butik, utan enbart gå ut till prenumeranter - men det går fortfarande att boka in sig på en sådan på hemsidan. Förhoppningsvis har detta löst sig tills dess att nummer 2 släpps.

Stort tack till chefredaktör Pelle Strid, ansvarig utgivare Miguelangel von Meyer och givetvis Petra med personal på Bishops!

Jag valde att i ganska tidigt skede lämna tillställningen, då min hörselskada gör sig väldigt dåligt i denna typ av stimmig miljö (dessutom var det rätt varmt däruppe). Valde därför att flytta ner till stora bardisken för att där bland annat testa denna (för första gången) mycket trevliga öl.

Cigar City Either med snygg underlägg!

2 kommentarer:

 1. Ölen vi pratade om är:
  Spaten Optimator Doppelbock

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testade den igår, funkade inte för min del.

   Radera