onsdag 27 mars 2013

Sanlöst mycket händer i april!


Det händer en hel del öl relaterat i Stockholm under april månad - med tanke på det så är det ju tur att nyhetssläppet från bolaget var lite tunt för just denna månad.

Den 4 april inleder Oliver Twist sitt 20-årsjubileum med en Beer Makers Dinner - jag har lyckats komma över 2 biljetter (á 995 kronor styck), en till mig och en till systersonen. Ölmakaren som besöker Sverige och OT är ingen mindre än Sam Calagione - skaparen av ett av USAs största Craft brewerys - Dogfish Head. Med sig också har han också Dr. Patrick McGovern en molekylär arkeolog från University of Pennsylvania.

Den 26 april så ska en ny butik-pub-restaurang öppnas vid "Nya Hornstull", OT i samarbete med Taylor and Jones öppnar "Taylor & Jones with the Twist" (länk till deras facebook-sida).

Den 20 maj så kör de igång den officiella party-veckan, något närmare program har jag inte sett ännu - men jag har ingen anledning att tro annat än att det kommer bli rätt bra.

Premiärdatumet för "BrewDog Bar Stockholm" är fortfarande inte 100% spikat, men jag vill minnas att jag hört "mitten av april" för inte allt för länge sen. Det kan bli en rätt häftig upplevelse, kanske med fint folk från Skottland som hedersgäster (helt egen spekulation).

I slutet av april månad - vecka 17 - så kommer återigen legenden Garret Oliver till Sverige, med sig har han ett gäng öl från Brooklyn Brewery. Åtminstone tillräckligt många för att köra en Tap Takeover på Akkurat med start den 22 april. Dessutom ska där hållas en Beer Makers Dinner - mer exakt datum/program/pris är inte klart än - håll utkik efter mer nyheter på Akkurats facebook-sida.
Den 23 april så är det dessutom stort "Book-event" på Akkurat - då Jan-Erik "Janko" Svensson släpper sin senaste bok. Åk dit och köp ett signerat ex vet jag!

Jag vill minnas att jag läst någonstans att Garret Olivers besök i Sverige även kommer att inkludera ett besök i Göteborg.


1 kommentar:

  1. förövrigt så är det idag - den 28 mars 2013 - som räknas som den officiella födelsedagen för Oliver Twist. Stort Grattis till OT!

    SvaraRadera