fredag 10 februari 2012

Fredagskväll

Testar just den sista 4-delen av Alpha Collection-mix-Boxen från Flying Dog; Imperial IPA Simcoe Single Hop. Redan när jag testade den på NK förra fredagen var omdömet; mer doft än smak.
En mycket väldoftande IPA, lite grumlig i färgen. En väl tilltagen munkänsla och beska men smaken "försvinner" ganska snart. Ändå en mycket trevlig IPA.

Tidigare i kväll satt jag i den lokalmässigt halvtrista hotell-puben på Amaranten Hotell. Det som återigen drar mig till denna lokal är det utmärkta utbudet av Wicked Wine-relaterad flasköl, bland annat från Flying Dog och Sierra Nevada. Tyvärr brukar deras fatöl vara mindre väl bevandrade - men ikväll hade jag riktig tur. De 2 gästfaten var fyllda med två höjdare från Mohawk; Rye IPA och Black Rocket Porter. Framför allt den sistnämnda är ruskigt god. Jag längtar verkligen till den 1/3 när den släpps på systembolaget, limited edition - det blir till att köa utanför Passagen igen! :D

Glömde det faktum att det bästa bryggeriet i vårt västra broderland - Nögne Ö - faktiskt fyller 10 år idag! För att fira detta korkar jag upp en av mina sparade julöler; Underlig Jul. Mycket kan jag säga om denna julöl - men särskilt underlig är den inte - egentligen. Den innehåller alla klassiska julölsingredienser; mörkret och kryddorna! Och jag älskar den! Det känns lite skämmigt att sjunga "Nu är det Jul igen" i februari, men denna julbomb får mig att släppa på såna hämningar! I Norge vet dom hur man brygger riktig JULIG Julöl!
Grattis på födelsedagen, Nögne Ö!


2 kommentarer:

  1. Om du ska dit och köa 1a mars kan jag ju äntligen få tillfälle att ge dig nåra hembrygder! ;)

    SvaraRadera
  2. Det är ju onekligen dags att vi träffas! Välbalanserad får jag lov att lägga till på min blogglista!

    SvaraRadera