måndag 13 februari 2012

Min ÖL-historia – del 3


Del 3 – This Is Way Better Than Real Life

2010 – Via Google hittade jag en Vlogg-recension av en julöl (kommer inte ihåg vilken), recensenten satt utomhus och han pratade engelska. Bloggen var givetvis beersweden

I slutet av mars så dyker Mohawk Extra IPA  upp på systembolaget (återigen via Wicked Wine) och en ny favorit är funnen. Den här snubben verkar också uppskatta denna dryck. Min kärleksaffär med Sigtuna Brygghus  tar i och med detta också sin början. Numer är det dock Slottskällan i Uppsala som brygger MEIPAn, men den är lika god ändå!

Stockholm Beer & Whisky Festival (SBWF) i Nacka, mest minnesvärda ölen – Stockholm Syndrome  från Sigtuna, som jag smakade i Bishop’s Arm’s monter, för de hade den inte i Sigtunas monter, men där hängde jag en del ändå. Minus för att jag glömde mitt festivalglas på herrmuggen – men fick senare ett nytt av kamrat som hade två, jag bjöd honom på en puböl i utbyte!

2011 – året då det verkligen börjar hända riktigt spännande grejer.
I april gör jag mitt premiärbesök på fredagspuben i Sigtuna Brygghus. Dricker bland annat Stockholm Syndrome igen, första fredagen i månaden är numera en stående punkt i min kalender.

Via forumkamrat får jag tips om ett nytt forum, om ÖL! Givetvis var det beerswedenforum (BSF), sedan den 17 juli är jag medlem. Snart insåg jag hur lite jag egentligen visste om öl, för snubbarna som höll till på detta forum – de var ju sanslöst seriösa! Men skam den som ger sig, jag sög i mig så mycket som möjligt av all kunskap som fanns samlad på en liten yta. Mitt eget konto för inköp av öl ökade i storlek och mer utrymme för förvaring av dessa inköp fick ordnas i liten lägenhet.

Jag dricker för första gången Drakens DIPA – som var 2011-års godaste svenska öl . Återigen en ny favorit att lägga till min växande lista. Synd bara att den är en ”Limited Edition”, en verklig ”Once in a lifetime” upplevelse. Oppigårds sägs i och för sig vara på väg att utveckla en helt egen Dubbel IPA – inspirerad av Draken.

Tisdagen den 13 September – The First Official BSF-event! Akkurat och Oliver Twist agerade möteslokaler, många nya ansikten kunde sättas på de nicks jag lärt känna i forumet, bland annat så kom mr beersweden himself! På fat dricker jag bland annat; Neither från Grassroots/Cigar City   och ytterligare en ny öl läggs till listan!

Enda nackdelen med denna kväll var att jag på väg hem från OT trampade snett och vrickade foten så illa att jag fick gå gipsad i 6 veckor, pga en spricka i foten. Detta i sin tur gjorde att jag fick lov att ställa in mitt hett efterlängtade besök på SBWF. Även om jag in i det längsta drömde om att jag skulle ta mig dit, åka runt i rullstol och få en massa sympati-öl, men det gick helt enkelt inte!

När så gipset togs bort var det bland annat dags att besöka Bishop’s Arm’s på Folkungagatan, där fanns nämligen en del rester över efter deras Sierra Nevada-vecka som de haft veckan innan, bland annat Bigfoot på fat.  Dessutom fanns en Grumpy Old Jubilee Ale från Skebo – och då måste jag ju givetvis testa den och det var inte sista gången.

I december faller jag slutligen för kamrattrycket och blir medlem på Facebook, där ”glädjer” jag mina vänner med en del skriveriet om god öl och foton från öl som jag testat.

2012
19 januari BA-F fyller 4 år och firar det med en liten fest som lockar till sig många trevliga öl-personligheter (inte bara jag), på fat finns bland annat FolkAle, Närkes Kulturbryggeris homage till just denna pub. Mest gillar jag dock en Barley Wine från samma bryggeri – Fimbulvinter.

Tisdagen den 7 februari, en av mina fb-vänner frågar varför jag inte bloggar om öl (istället för att skriva om det på fejjan). Idén växer och till slut kan jag inte motstå frestelsen – och här är jag nu.

Vem är då Jag? Alf är mitt mellannamn, men det kan även kopplas till Tv-serien (se FOTO) med samma namn (förkortning av Alien-Life-Form) från 80-talet, som jag var barnsligt förtjust i.
Som framgår av min historia så är jag född (nästan) på mitten av 60-talet, är i skrivande stund fortfarande minus 50. Jag är uppvuxen i förorter både söder och norr om Stockholm, nu boende i en kommun strax norr om innerstan. Förutom ÖL så gillar jag Film, Böcker och Sport – Djurgårdens IF och Manchester United delar på titeln ”Favoritlag”.

Alf eller A.L.F?

Edit - har flyttat delar av texten från del 2 (2008) hit till del 3 (2010) istället. Visar sig att jag knappast var så pass före min tid som jag ville låta påskina.....!


2 kommentarer:

  1. Hmmm, verkar inte som att fotot funkar....

    SvaraRadera
  2. Här glömde jag ju att klämma in min första (hitills enda) ölresa till Köpenhamn - 2010. Via en sökning på Bigfoot så hamnade jag på Dempabeer, en artikel om en resa till just KPH och ölshopping. Blev tågresa ner med min nya Dra-Maten--vagn. Besök på Fish & Beer och Barley Wine, lyckades fylla min vagn och tömma delar av min plånbok.
    Innan dess trodde jag att ölshopping i Danmark/Tyskland bestod av stora mängder extremt billig fulöl, men där finns ju också en hel del riktigt fin öl, både inhemsk och internationell. Inte särskilt billigt - men kvalitetsmässigt så är det tämligen sanslöst.
    Stannade över ett dygn i Malmö också på vägen hem, besökte Bishops Arms och Green Lion, trevligt!

    SvaraRadera