fredag 9 oktober 2015

SBWF2015 - En slutlig sammanfattning


Det har varit en tung vecka, abstinensbesvären duggar tätt och autopiloten drar mig mot Slussen och buss 443 varje dag.
Men sanningen är att jag var rätt sliten i lördags kväll, när jag knallade runt en sista runda efter eftermiddagens Master Class.
Detta blir nog mitt sista inlägg om årets festival, några korta tankar om upplevelserna och några bilder.

  • Elixir Wine - where are you? Saknades av många - inte minst av mig, flera tunga danskar som inte stod längst nere i hall 1.
  • Svenska småbryggerier! I gengäld så fyllde ju den delen av hall 1 ut av många och övervägande bra svenska hantverksbryggerier. Här fanns "gamla" rävar som Södra Malt Fabriken, men framför allt fanns här de riktigt små. Öde Bryggeri tycker jag var en av festivalens riktigt stora positiva överraskningar.
  • Ekologiskt! Jag har ju redan skrivit ett specialinlägg om det ekologiska, men det är värt att nämnas igen.
  • Besökarna? Jag såg nog minst 1 barnvagn/festivaldag - en orolig mamma som sent första lördagen höll för öronen på bebisen som hängde i selen på henne. Men annars fick jag en känsla av färre antal besökare i år, vilket genererade mindre trängsel överlag. Men enligt uppgift så har antalet besökare i år översteg fjolårets rekordnotering - närmare 39 000 besökare totalt under festivalens 6 dagar. Det var egentligen bara sista lördagen som jag uppfattade den där riktiga kaosstämningen som brukar uppstå - men ändå inte tillnärmelsevis lika intensivt som jag upplevde både fredagarna & lördagarna 2014. Men jag lyckades ändå med att träffa många nya och gamla bekantskaper och under dessa förutsättningar är det också lättare att knyta an.
  • Favoriter! Lite tunnsått med några riktigt stora överraskande favoriter, men visst var det kul att testa Chimay Blå och fatlagrad Thurbo Stout (jag föredrar dock den vanliga) på fat. Men årets stora positiva överraskning var onekligen Chockolate Lager från Brutal Brewing - på intet sätt festivalens bästa öl, men tveklöst god!
  • Spriten! Jag gick på min första whisky-provning och testade både gin och vodka-groggar.

Åre Brygg-Community beer

Var för sig, njae - tillsammans - YES!

Kul ölnamn - som inte testades under festivalen

Mer musikrelaterad öl - denna hos London Craft

Ett tag verkade det som att Ken skulle komma men det var givetvis sverigevännen Steve!

1 av 2 nyheter från Guinnes

Inte årets PK-etikett direkt, men en bra öl!

Arvid från Tempel var på besök hos Brill!

Björn bakom 2 olika Thurbo Stout

Man blir lätt lite rökig.....

Uppånervänd IPA!

Ny öl från Brooklyn - Pilsner

The Beer with no name - men bra är den!

Den blåa på fat var ju mycket god!

Nya norrmän från 7 Fjell - Alf tycker om!

Överlag är jag klart nöjd också med årets festival - 6 dagar spenderades delvis ute i Nacka, plus några utsides-events inför och under själva festivalen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar