tisdag 16 oktober 2012

RECENSION #55 - Flying Dog Gonzo Imperial PorterBRYGGERI; Flying Dog
ÖL; Gonzo
TYP; Imperial Porter
NATIONALITET; USA
BATCH; ?
BÄST FÖRE; 13-04-14
IBU; 85
ALKOHOL; 9,2%
FÖRPACKNING; Flaska
VOLYM; 35,5cl
PRIS; 29,90 (84,20 kronor/liter)
INKÖPSSTÄLLE; Systembolaget, Norra Stationsgatan
TESTDATUM; 2012-10-16

GLAS; de Molen Sniffer 40cl, jag slår den lite för hårt och den skummar rejält och fyller ut glaset redan när flaskan är knappt tömd till tre fjärdedelar.

DOFT Lite återhållsam, inte alls lika stor som jag minns den, men här finns alla de klassiska porter-dofterna; den rostade malten, kaffet och chokladen, plus lite söt lakritsstång. När jag i slutet av glaset låter "slå" den resterande vätskan något, så uppstår ett mjukare skum som också avger en mer direkt arom - som dessutom är mycket angenäm, det höjer betyget med en poäng inom detta kriterium.
(7 av 10)

UTSEENDE Storbubbligt, fluffigt och ljusbeiget skum, som står sig väl, lämnar vackra skumpersienner på insidan av glaset. Färgen är mörkt brunsvart, porter-färg helt enkelt!
(4 av 5)

SMAK Precis som utseendet förutsäger så är skummet lite väl luftigt, men smakar ändå en hel del. I drycken finns inte så mycket sötma, men en hel del beska ingredienser i form av kaffe och choklad. Den lagom tilltagna alkoholnivån gör den väldigt lättdrucken, dessutom är den väldigt lätt att gilla!
(8 av 10)

MUNKÄNSLA Många små bubblor frampå tungan - men ju längre bak de kommer desto mjukare blir de, det vill säga tills beskan bränner till. Men det är ju bara trevligt, tycker i alla fall jag för jag gillar när det hettar till lite grand. Men det är inte bara tungan som drabbas av denna svarta juvel, munhålan fylls ut gott och väl, även om inte det räcker så länge så blir ändå känslan av välbehag påtaglig.
(5 av 5)


SAMMANFATTNING Jag testade ju deras Barrel Aged-version på SBWF2012, den är - no surprice - fantastisk. Den här vanliga är ju bara "jävligt bra", men det räcker ändå väldigt långt. Fördelen är också att denna är lätt-tillgänglig och hyfsat billig
(15 av 20)

GENOMSNITTSBETYG; 39 av 50
(3,9 av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar