onsdag 8 juni 2016

Alf testar ölglas - tomflaskor som blivit dricksglas

Jag har ju redan lagt upp en del bilder på dessa 2 underverk från Återbrukshyttan, både på bloggen och instagram -  men inte så många med dryck i själva glasen.
Körde i helgen ett test med återfyllning med motsvarande innehåll som det varit i de ursprungliga flaskorna - och de funkade över förväntan.
Alf Tycker om Bigfoot!

Bourbon i lilla glaset - funkar väl sådär. Snygg skumkrona på Bigfoot
SPECIFIKATIONER;
Maxvolym;
Bigfoot dricksglas - perfekt för en 355ml flaska med en bra skumkrona
Old Tom dricksglas - ca 370ml får plats
Bigfoot Shotglas - 90ml
Old Tom Shotglas -  60ml

Höjd;

Bigfoot dricksglas - 12cm
Old Tom dricksglas - 12,2cm
Diameter mynning; 8cm på bägge
Bigfoot Shotglas - 6cm
Old Tom Shotglas - 5,5cm
Diameter mynning; Bigfoot = 4,5cm & Old Tom 3,8cm

Vikt;
Bigfoot dricksglas - 154 gram
Old Tom dricksglas - 212 gram
Bigfoot Shotglas - 44 gram
Old Tom Shotglas -48 gram


OMDÖME;
Utseende; De två dricksglasen är - imo - ruskigt snygga! När väl pappersetiketterna börjar ge med sig så lär åtminstone Old Tom stå sig bra med sitt textade glasyta - Bigfoot lär nog tyvärr bli lite mer anonym.
Shotglaset från Bigfoot är också det mycket snyggt, med den uppochnervända etiketten. På Old Tom så är det just etiketten som blir ett litet störningsmoment - den får inte riktigt plats. Bägge kapsylerna är lite "luggslitna" men ingen fara. Just deras insats säkerställer ju identifikationen även efter det att etiketten ramlat av.

Doft & Smak; Ingendera dricksglas ger någon egentlig extra push i någondera kategori - men Bigfoot funkar över förväntan smakmässigt.
Shotglasen testade jag med Cardhu-Whisky i Old Tom-glaset och Woodford-Bourbon i Bigfoot-glaset och här märks definitivt att dessa glas är snapsglas snarare än avec-dricksglas.
Bourbon-snaps....

Sammanfattning; Initialt är det nog mycket nyhetens behag som gör upplevelsen så pass positiv, men jag tror och hoppas att de ändå ska funka också på längre sikt. Kanske bättre med lite "lättare" öl. Väldigt greppvänliga - ligger bra i handen, den mjuka vinklingen av glaskanten på dricksglasen gillar jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar