måndag 28 november 2016

Blandade ölfoton - efter en veckas förkylning

Jag har lidit mig igenom två rejäla förkylningar (aka Mancold) med kort mellanrum utan något hundraprocentigt tillfrisknande däremellan eller efter. Slemhinnor i både doft- och smakorgan täckta med tjockt slem är inget som inbjuder till förtäring av välsmakande drycker.
Men efter en vecka i sjuksängen så vaknar ändå till slut lusten att förtära några öl, efter en arbetsdag så ger jag mig ut i höstmörkret för fira löningsfredag.

Tanken av att lugnt och stillsamt besöka fredagspuben på Sundbybergs Köksbryggeri. Men första stoppet blir helt oplanerat en pub i en helt annan stadsdel.

Riktiga svenska julöl
Akkurat lockade nämligen med finbesök både i personlig och öl-form. Till deras handpumpar hade de kopplat två svenska Cask-klassiker. Mysingen Midvinterbrygd från Nynäshamns Ångbryggeri och Oppigårds Winter Ale, bägge bryggerierna var väl representerade även på andra sidan baren.Förutom dessa två fanns även New Day IPA - som tydligen är det nya namnet på Oppigårds festivalsuccé Blue Tuesday, men den testade jag inte, det var nämligen dags att återvända norrut.

I kyrkan i Sumpan lockades det med vegetarisk Khartoum-Stout Chili, live-musik  och gratis barberar-konsultation, så jag tog med mig min bästa Movember-mustasch och åkte dit.


Fullsatt i Barberar-stolarna.

Wee Heavy eller Julöl......

Det hade dessutom två stycken speciella småbatcher på fat i bryggeripuben, Wee Heavy var mycket smarrig.
När jag ändå var i Sundbyberg så passade jag på att äta middag på EmPOURium.
Pre-dinner-Beer - High Wire

En liten (½ kg) gryta Magic Stout Musslor och en portion Sweet Potato Strips. Som måltidsdryck blev det burköl i form av en Dark Arts och en Yeti som efterrätt, det var ju trots allt Black Friday!Måltidsdryck


Jag valde att köra en Black Saturday också, men då mer lokalt hemma hos mig själv.

Anagram Blueberry Cheesecake

Svåröppnad burk från Evil Twin
Något konstruktionsfel är det på burkarna med Imperial Biscotti Break - lock viker inte ner sig utan måste tryckas ner manuellt. Men det är mödan värt!

från 2012
Inte blev jag något friskare av ölkonsumtionen, men gott var det i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar