måndag 4 juli 2016

Inläggstorka sommaren 2016 - sammanfattning av semstern

Under juni månad skrevs det sista inlägget den 10/6 - sedan dess har det stått still i bloggen. Jag påbörjade ett ambitiöst projekt med en inläggsserie inför högtidsdagen den 16e - som tyvärr inte fullt ut blev så "bra" eller så många som jag tänkt mig.
Nog för att det funnits saker att skriva om, men lusten har inte infunnit sig - när dessutom datorn strular så blir det ju inte lättare.
Tänker försöka sammanfatta med minst ett inlägg, det finns en hel del bilder (en hel del aktivitet har förekommit på Instagram) och utifrån dessa tänker jag försöker skriva något om min juni-semester.

Semestern har delvis spenderats på några av Stockholms alla härliga öar, både i den inre och södra skärgården, Djurgården och inte minst min kära barndoms Roslagen.

Ölfestival på Adelsö den 18e

Regnet lyste med sin frånvaro!

En av festivalens bättre öl
Årets ölfestival på Adelsö varade bara in en dag, jag lyckades locka med mig en gammal och en ny kamrat och vi fick i oss många härliga smakprov i kohagen.

Det blev beerhauls både från norr och söder.
Herrgårdsporter på besök vid Norrtälje Hamninlopp

Roslagens Pale Ale vid Norrvikens Brygga, Vätö

Sju (7) flaskor kom från Norrtälje till Fladen, Vätö - endast 6 av dem åkte därifrån.
c/o Hops tjuvstartade sitt 3-årsjubileum med en Beer Buzz på Nya Carnegiebryggeriet - där träffar jag bland andra på denne sympatiska ölnörd från Roslagen.
Chris dricker Luma Lager, i mitt plastglas finns en Kellerbier.

100 W

Under Paneldebatten serverades härliga tilltugg.
Inte mindre än 2 besök blev det nere i Nynäshamn, ett med studiebesök i bryggeriet och shopping i Ölbutiken (och systembolaget) - folköl och ölöppnare bland annat. 2 veckor senare var jag på besök på bryggeripuben.
Halva flighten!


Hela flighten

Ölglas, folköl och custom-made kapsylöppnare - allt från NYÅB

Tjinooken i annat ölglas.

Brännskär funkar som midsommaröl! Med en Eko-snaps!
Sen lunch på Kroken i Nynäshamn, i glaset en Krokens Källeröl!
I slutet på månade så öppnade Bottl3.5hop på Kocksgatan på Södermalm, jag givetvis där och shopade lite exklusiva folkisar.
På min födelsedags så avslutades konstutställningen PlusConst med en auktion. Alla pengar som drogs in via detta skänktes (totalt över 80 000 kronor!) till barncancerfonden. Jag var inte själv på plats under själva auktionen, men skänkte ändå en slant utom "tävlan".
Premiärvisning - en vecka innan auktionen!
Sista kvällen som 49-åringen ville jag dricka några "speciella" öl, väl förbered var jag tyckte jag.

Så Dj-la God!

Champagne från Ekerös Kiwis!

K står för Kärlek!
Lunch på Spritmuseet, middag på Pressklubben, Bigfoot-paralell med grannarna, mindre lyckat musselkok, nya ölglas, zlump-öl på Skrubbe-torsdagen och en ny ekologisk aquavit från OP Anderson - det har som skrivet hänt en hel del denna månad. Jag har dock snålat med besöken på Ölbryggan hitills i år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar