tisdag 1 mars 2016

Korvfestival

Häromveckan blev jag inbjuden till en liten pressträff/lunch på Bierhaus (årets korvkrog 2015), där Korvakademien (akademien för de sköna korvarna) skulle informera lite grand inför årets Korvfestival - 12-13 mars på Nacka Strandsmässan. Som genomförs för 3 gången, nu i samarbete med LRF och Sveriges Bryggerier (som kommer tillhandahålla öl från 16 av sina medlemsbryggerier).

Jag var tyvärr inbokad på jobb och tackade därför initialt nej, men samma dag så uppstod en lucka i mitt program och jag lyckades då också skicka in en alldeles för sen anmälan - men jag fick komma ändå.
Bland annat så presenterades namnen på vinnarna av de prestigefyllda priser som årligen delas ut av Korvakademien.
Årets hederspris tilldelas grisbonden och korvmakaren Kristofer Franzén.

En av årets pristagare - Sorunda Korvfabrik - årets korvutvecklare

Pristagare Årets Korvkrog - Bakfickan i Tärnaby Fjällhotell

 Axfoods (Willys och Hemköp) egna märke Garant berättade om sin nya ekologiska 50/50-korv - hälften var av kött och vego (Mungbönor eller Korngryn).

Sen bjöds det på en härlig korvlunch, tillagad på Bierhaus givetvis.

Dagens - Bierhaus Korv med kokt potatis, saurkraut, lök och senap - det var gott!

Lunchöl!

Under festivalens 2 dagar så anordnas bland annat Barnens Korvskola, diverse diskussioner kommer att hållas på scenen i stora hallen på Nacka Strandsmässan.
Lördagen den 12 mars klockan 10.00 kör det hela igång, observera att de stänger redan klockan 18.00 på lördagen. Under söndagen gäller tiderna 10.00-17.00.
Inträdesbiljetten kostar 125 kronor (vuxna), barn (upp till 12 år i målsmans sällskap) har gratis inträde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar