torsdag 24 mars 2016

Old Tom - en exklusiv hyllvärmare på bolaget

BeerCatCapArt - gamle Tom!

En klassisk brittisk Strong Ale på 8.5% abv, mörkt rostbrunröd i färgen med ett mörkbeige-färgat skum. Med en doft av mörka söta frukter med inslag lakrits, smakar också lite söt citrusfrukt - är det verkligen de Svensson vill ha i sitt ölglass?


Tydligen inte tillräckligt ofta i alla fall, för sedan Old Tom "The Original Strong Ale" från Frederic Robinson Ltd återkom på bolaget så syns en allt som oftast i "stora" mängder i hyllan på mitt lokala bolag. Kanske är den redan är på väg att tappa sin plats i "standardsortimentet" på systembolaget.

Inget fel med det, säljer den inte tillräckligt mycket så finns det ju ingen anledning för den att stå där som hyllvärmare. Jag vill inte uppmana till "stödköp" av just denna produkt (det finns nog fler öl som ligger i riskzonen), men jag kommer att köpa några extra flaskor för jag gillar ölen!

För det facila priset av 25 kronor och 90 öre (drygt 78 kr/liter) så får du en snygg 33cl-flaska, med skön kapsyldesign och en mycket välsmakande öl som bryggdes för första gången 1899 och är döpt efter bryggarkatten Tom.

Tidigare i år var det ju 2 andra klassiska öl som föll under samma giljotin - Rochefort 10 (*) och Aech Schlenkerla Rauchbier.

* = verkar fortsättningsvis finnas i vinkällarbutiken i PK-huset (Göteborg/Malmö ?).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar