tisdag 7 oktober 2014

SBWF2014 - De sista provningarna

Jag lyckades även i år (sista lördagen) smita (med Press-passet) in på en provning med Brewers Assosications, under ledning av Andreas Fält så fick vi testa 6 stycken amerikanska Craftbeers.
Andreas Fält
Bland annat en ekologisk lager från HUB som jag gillade skarpt. Men provningens höjdpunkt var onekligen den sista ölen - en fatlagrad Imperial Brown Ale från Dogfish Head, den gjorde inte ont någonstans!
På tips från Andreas gick jag efter provningen ut till BAs monter och testade en Killer Penguin Barley wine från Boulder Brewery - också den var något utöver det vanliga!

Jason Heystek (stillastående för en gång skull)
Men eftermiddagen hade ytterligare en provning inbokad för min del. Wicked Wine har ju sedan de tog över som importörer för Founders lyckats väl med att få ut deras produkter till oss törstiga svenskar, därför passade det ju extra bra att Jason Heystek (Big boss på "Barrel Aging" programmet) och Bob (exportmanager) var på besök under SBWF2014.

Jason visade sig vara en entusiastisk provningsledare som snabbt ledde oss genom de 4 glasen framför oss, själva provningen tog väl inte mycket mer än 20 minuter, vilket ju gav oss tid att prata mer om Founders. För min del var det 2 öl som jag testat tidigare - dock inte det som jag hoppats mest på (Curmudgeon), utan Centennial IPA och Backwoods Bastard.
#1 - Centennial IPA
#2 - IPL - med Bob i till vänster i bakgrunden
Framför allt den sistnämnda är ju ruskigt bra, men det var en av de nya bekantskaperna som fick mig att le extra njutningsfullt. En helt ny IPL som var oerhört smakrik och än så länge väldigt "exklusiv", lägg därtill Devil Dancer, som ju inte var direkt dålig.

#3 - Devil Dancer
#4 - Backwoods Bastard
Under tiden jag (och några till) väntade på att bli insläppta till provning så kom det fram 3 stycken killar som var döva/hörselskadade och visade mig frågande sin biljett - hade de hamnat rätt? Jag nickade instämmande. Men jag kunde inte hjälpa att fundera över hur de skulle kunna ta till sig informationen under provningen (jag har egen erfarenhet av att nivån på personbuller i provningssalarna ibland kan bli rätt hög) - skulle de läsa på läpparna? Men väl inne i salen visade det sig att det fanns inte mindre än 2 stycken tolkar närvarande som bytte av varandra under Jasons frenetiska framförande, för att teckentolka åt de tre killarna! Jag vet inte om de själva ordnat med detta, eller om det var festivaladministrationen eller kanske folket från Wicked Wine. Bra lösning tycker jag, då jag själv är hörselskadad - dock inte värre än att jag klarar mig med mina hörapparater och läser inte varken läppar eller teckenspråk - så sympatiserar jag med dessa personer.

Stort tack till Jason & Bob, konferenspersonalen på Nacka Strandsmässan och gänget från Wicked Wine.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar