fredag 21 februari 2014

Astral Merkur - tokfärsk humle i öl från Omnipollo

Henok Fentie och Karl Grandin fortsätter sin snillrika plan att bombardera finölssvenskar med den ena ölen bättre än den andra. Igår var det världspremiär för deras senaste mästerverk - en purfärsk amerikansk IPA som klockar in på 6.7% abv. Jag valde att invänta (hann dricka en Spontanpeach från Mikkeller) första smakprovet på Pressklubben - klockan 17.00 så öppnade Jens Skrubbe klubbens första och enda fat av Astral Merkur Batch #1. Bryggd i slutet av januari hos de Proef Browerij och keggad i början av februari - i år givetvis!
Det första som slår mig är den ljuvliga doften, härligt exotisk frukt bolmar ur den snövita skummet som döljer den ljusgula dimmiga vätskan.

 Men det första smakprovet ger inte upphov till fullt lika intensivt lyckorus, lite tunn känns den. Men den är definitivt inte ens lite dålig. Lite väl spetsig kolsyra, men det finns en hel del annanas och frisk grapefrukt som skapar en behaglig känsla av bitterhet på vägen ner.
Jag gillar den, så pass att jag på vägen hem från Pressklubben väljer att stanna till också vid BrewDog Bar för att testa deras Keg (som öppnades redan 16.00).

Ingen märkbar skillnad, fortfarande en mycket god AIPA!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar