söndag 13 januari 2013

RECENSION #81 - Shepherd Neame India Pale AleYtterligare en öl från Shepherd Neame, detta testade jag första gången på SBWF2012, då helt färsk i Real Ale-form och dessutom i sällskap av bryggeriets master brewer! 

BRYGGERI; Shepherd Neame
ÖL; India Pale Ale
TYP; IPA/English Strong Ale
NATIONALITET; Brittisk
BATCH;
BÄST FÖRE;
IBU; (mellan)
ALKOHOL; 6,1%
FÖRPACKNING; Flaska
VOLYM; 50cl
PRIS; 27,90 (55,80 kronor/liter)
INKÖPSSTÄLLE; Beställningssortimentet, Systembolaget, Passagen
TESTDATUM; 2013-01-12

GLAS; Brittiskt Pint-glas, inte riktigt ultimat - föredrar något tunnare glas.DOFT Klassisk brittisk IPA, maltig aroma med liten sötma och inslag av mörkt bärkarameller och frukt.
(7 av 10)

UTSEENDE Gyllene orange, glimrande genomskinlig med en strid ström av av kolsyrebubblor. Vitt skum som sjunker undan allt för fort men lägger sig tjockt över glasets insida. Vacker!
(4 av 5)

SMAK Lätt kladdig söt kola med en del torrt vitt bröd, plus en släng av karamell-sleven igen, goda svart-vinbärskarameller.
(7 av 10)

MUNKÄNSLA Lite fylligare och kolsyran är aggressivare, också beskan biter ifrån bättre än på Spitfire, den hänger sig dessutom kvar en stund. Men den är rätt kort i smaken.
(3 av 5)


SAMMANFATTNING Den har en rätt överkomlig prislapp och lådan är på bara 8 flaskor, men detta är ändå inte en öl som jag lär köpa i stora mängder, skulle gärna testa den på fat eller cask igen!
(13 av 20)

GENOMSNITTSBETYG; 34 av 50
(3,4 av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar