måndag 22 augusti 2016

Det är mycket nu - evenemangskalendern välfylld V34

Sommarlovet är slut, höstvädret belägrar huvudstaden - men våra tappra riddare av Hantverksöl-ordern gör sitt bästa för att lätta upp tristessen.

Redan nu på onsdag - 24e (2 dagar innan lön) - klockan 17.00, så kör Bishops Arms Hornsgatan en Tap Take Over som kan bli magisk! 15 kranar med färsk Stone-bira (från Tyskland misstänker jag).

Dagen efter blir det flera kollisioner - 1 rejäl på Södermalm som förvärras ytterligare av invigningen av OT-North och den ständigt återkommande Skrubbe!
  • Poppels är ju ute på turné med sin crowd-sourcade bär-bärsor. Nu på torsdag kör de en vända på Bishops Arma Folkungagatan. Med start redan klockan 16.00 så utlovas avsmakning av årets bärs - Poppels Projekt 009 Imperial Saison Svart/Röda Vinbär.
  • Men redan klockan 14.00 samma dag så blir det att sjunga "Ja må du leva!". Då börjar Tom & Company nämligen att fira sin 1-årsdag. Har det verkligen bara gått ett år sedan de BrewDog Bar slog upp dörrarna på Ringvägen!?
  • Ute i Sundbyberg så är planerna än så länge lite otydliga om exakt när de öppnar - men enligt envisa rykten så ska det ske nu på torsdag - jag återkommer (om) när jag vet mer. 
  • Skrubbe-torsdag körde ju säsongspremiär på Pressklubben redan förra veckan och allt tyder på fortsättning också denna vecka.

På fredag (Payday!) så har jag vissa planer på att besöka Gröna Lund - dock inte i primärt syfte att dricka öl (vad jag vet så är ölutbudet inte av högsta kvalitet där). Men jag funderar starkt på att ställa mig framför stora scenen och se/lyssna på FAT FREDDYS DROP (ett för mig helt okänt band, men kul namn)!

För de som befinner sig på sydligare svenska breddgrader så finns ju Brewskival - en liten ölfestival i Helsingborg den 26-27/8. Många häftiga bryggerier - både inhemska och utländska - lovar att förgylla helgen för den törstige ölnörden. Jag lär dock - min vana trogen - lysa med min distinkta frånvaro.....

Det ekar i plånboken (som vanligt) - men något av alla dessa ölpartyn ska jag lyckas smita in på! Hoppas vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar