tisdag 19 april 2016

Dugges nya - 1 Imperial Stout på 6 olika sätt

En grundöl - en Imperial Stout Six Ways - som fördelats i lika delar bland bryggarna hos Dugges, som fått fria händer att använda sin kreativitet att skapa en "egen" Imperial stout.

Första stouten släpps i TSLS den 2 maj 2016, därefter släpps 1 per månad fram till och med oktober-släppet 2016.

Den första ölen är Hop Hop Hop - en rejält torrhumlad (amerikansk humle) stout, på gränsen till en Black IPA (eller IIPA snarare). Den är brygd av Robin.


De övriga ölen i serien är;

  • Juni - Vanilla Oak - har vilat på ekfat med en rejäl stänk av vanilj, Olas bidrag till serien.
  • Juli - Coco Nut - med både rostad och naturell kokos, allt enligt Calles idé.
Sedan är ordningen för bolagssläppen inte helt spikat, men preliminärt blir det enligt följande;
  • Augusti - Cherry Wood - både själva trädet och körsbäret har fått sätta sin prägel på Jarrads stout. 
  • September - Raspberry Liqorice - som den klassiska Fifty Fifty-klubban, Davids stout med godiskänsla. 
  • Oktober - Belgian Coffee - kaffe sötat med muscovadosocker och med belgisk jäst, Magnus efterrätts-stout.
Jag har inte testat någon av dessa öl - än - men i text så ser det mycket intressant ut.

Den kommersiella premiären för alla 6 ölen går av stapeln lördagen den 30 april 2016 på Omnipollos Hatt - jag lär vara där då!

Ps - den andra maj släpps även Dugges samarbetsöl (med Stillwater) Tropic Thunder i TSLS.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar