torsdag 22 januari 2015

Med fokus på ekologisk öl - Dalalager


Igår dök den då plötsligt upp - Oppigårds  första helt ekologiska öl. The Flying Scotsman Inn på Fleminggatan i Stockholm signalerade (på Facebook) att de serverade den fat, något som jag givetvis nappade på och gick dit på en kort after work i tisdags.
Tapp-lapp lånad från hemsidan.
Det är en smakrik lager i stilen Vienna lager, bryggd med ekologisk malt från Sverige och Finland. Det första som slår mig när jag får den serverad är den röda färgen. Först tänker jag att det är belysningen och bardisken - men det visar sig vara dess naturliga färg, en mycket snygg sådan dessutom. Den är helt transparent med ett tunt lager mörkvitt skum. Den doftar inte särskilt mycket, som en lager inget mer distinkt än så. Första sippen gör också gällande att detta utan tvekan är en lager - en väldigt välsmakande sådan. Inga våldsamma humleattacker, en viss karamellsötma.
En Red Lager
Jag kan efter en enda provsmakning (helt glas) med säkerhet hävda att detta utan tvekan är den godaste ekologiska lagerölen som jag - hitintills - testat! Den kommer hyfsat högt upp på listan över eko-öl överhuvudtaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar