Ölbricka med två porter och två stout. |
I fredags var det temakväll med Porter och Stout på bryggeripuben i Nynäshamn.
Tjockhult |
Förutom Porter och Stout utlovades också mat, tillagad i pubköket av Daniel Jernberg, som till vardags är kökschef på Restaurang Kroken (bryggeriets externa bryggpub). Daniel bjöd på en Portergryta med potatis och rotselleripuré, rårörda lingon samt pressgurka.
Portergryta från Kroken! |
Både små och stora grytor på spisen |
Jag tog in en Tjockhult Tjinook medans jag väntade på maten, men den fick även figurera som måltidsdryck då maten snart levererades. Inte den ultimata kombinationen - men det fick gå.
Efter maten var det dags att testa några av kvällens mörka öl, min bricka innehöll Sotholmen Stout (fanns även extra), Smörpundet Porter, One Off Imperial Stout och Åhh, Honey Honey Porter. Den sistnämnda var det absolut sista fatet av samarbetsbrygden med Telluride Brewing Co.
Fyra slattar, med efterrätten står på uppvärmning till höger |
Fyra mycket bra mörka drycker, gillar Sotholmen allra bäst!
På kvällens flasklista fanns bland annat ett antal årgångar av Bötet Barley Wine, den äldsta från 2010, men jag valde en 2012a.
Bra årgång |
Fem år brukar vara en rätt lagom lagringstid för en Bareley Wine. |
Jag träffade bland andra Peter, en samköpskamrat från BeerSwedenForum, som bor i närområdet. Något jag själv inte gör så vid halvnio-tiden var det dags för mig att smita före i toakön innan jag hastade ner till pendeltåget för en timslång resa hemåt.
Även om avståndet är lite väl långt, så åker jag gärna ner till Nynäshamn igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar